De kunst van goed beheer, is het voorkomen van diepte investeringen.

Beheer en instandhouding

Onderhoud is behoud. U weet als geen ander dat als uw pand in een goede conditie verkeert, dat dit goed is voor uw economisch rendement. Verval, achteruitgang en bezuinigen op onderhoud vraagt vroeg of laat om diepte investeringen.

Voorheen stapten historische panden van ingrijpend-onderhoud naar ingrijpend-onderhoud. De laatste jaren heeft beheer echt de aandacht gekregen die het verdiendt. Ook bij monumenten ligt het accent op een planmatig beheer en instandhouding.

Een beheerssituatie vraagt om een geheel andere benadering dan het aanvangen van een renovatie of restauratietraject. Wordt er bij renovatie en restauratie gekeken naar het oplossen van bouwkundige gebreken, ligt bij beheer de nadruk op het voorkomen van gebreken.

Voorkom ingrijpend onderhoud!

Met de juiste instrumenten zoals inspectierapporten, meerjarenplannen, meerjarenbegrotingen, kan ik u helpen om tijdig voor het onderhoud budgetten te reserveren, het onderhoud zo kostenefficiënt mogelijk in te plannen, en het onderhoud deels gesubsidieerd te krijgen. Kortom; gedegen planstukken vormen het kompas van uw schip.

Met mijn kennis en ervaring o.a. opgebouwd in de renovatie en restauratie, weet ik als geen ander waar de kenmerkende gebreken bij uw pand in de nabije toekomst gaan ontstaan. Met deze kennis kunt u uw voordeel doen en gericht preventief onderhoud uitvoeren.

Vraag geheel verblijvend naar de mogelijkheden voor uw situatie, ik ben u graag van dienst.