U verdient het terug in comfort, stookkosten en economisch rendement.

Energie besparen

Stel u bent voornemens om uw pand te verbouwen. Dan zou het een win-win situatie zijn als u met het beschikbare budget ook meteen investeert in energiebesparende maatregelen. Vaak investeert u dan toch al in vloeren, wanden, dak en installaties. Na verbouwing stookt u niet meer voor de mussen en uw pand wordt comfortabeler.

Echter een goed energiebesparing programma is maatwerk. Bestaande gebouwen verdragen doorgaans niet elke maatregel even goed. Vooral bij historische gebouwen en monumenten is het oppassen geblazen met energiebesparende maatregelen.

Individuele maatregelen kunnen ongewenste invloeden hebben op het binnenklimaat en bouwconstructies. Denk aan sterke schommelingen in temperatuur, relatieve vochtigheid, infiltratie, ventilatie en koudebruggen.

De kunst is het dan ook, om energiebesparende maatregelen met elkaar evenwichtig te laten samenwerken. Een integraal maatwerkadvies is daarvoor het juiste instrument. Van energiescan, tot en met het verwerken van de onderzoeksgegevens in het bouwplan. Dankzij mijn ervaring met energie neutrale monumenten kan ik u op de juiste wijze adviseren.

Vraag geheel verblijvend naar de mogelijkheden voor uw situatie, ik ben u graag van dienst.