Diensten :

Bestek
Bouwbegeleiding
Directievoering
Duurzaamheidssubsidie
Ontwerp
Oplevering en nazorg
Plansubsidie
Prijsvorming
Schetsontwerp
Toekomstvisie

Verenigingen van Eigenaren erkennen dat naast het financieel beheer, bouwkundig beheer eveneens noodzakelijk is. Zomaar een aannemer of een schilder inschakelen kan leiden tot een resultaat waar, op de lange termijn nadelige gevolgen uit voort kunnen vloeien. Zeker als het gebouw specifieke bouwkundige problemen kent, waarbij vooraf onderzoek, maatwerk en expertise geboden is.

Dankzij de jarenlange opgebouwde expertise met het restaureren en instant houden van historische gebouwen, kijk ik met een andere blik naar het beheer van een ‘modern’ gebouw. Het zit mijn systeem dat gebreken niet zomaar ontstaan en voordat er een oorzaak aangewezen kan worden,  soms eerst onderzoek nodig is. Waarom is er schade? Is er kans op gevolgschade? Hoe kunnen we dat detail anders vormgeven zodat het onderhoud gedegen is en dat we op onderhoudskosten gaan besparen?  U begrijpt dat als een plan op deze uitgangspunten tot stand komt dat er dan een ander eindresultaat volgt.

Voor een complex in Deventer heb ik diverse onderzoeken gedaan naar de schades en onjuiste ontwerp detailleringen.  Op basis van deze uitgangspunten is de betreffende VvE tot planvorming gekomen en hebben ze de maatregelen doorgevoerd.