In het woud van procedures is de juiste weg kennen belangrijk!

Bouwvergunning

Stel u heeft bouwplannen voor uw pand. Dan is het bijna onvermijdelijk dat u te maken krijgt met procedures. De klassieke bouwvergunning (omgevingsvergunning) is daarvan wel de bekendste. Heeft u een rijksmonument dan is een monumentenvergunning vaak vereist. Vergunningen worden vaak als lastige en bemoeizuchtige procedures gezien, die onnodig veel kosten. Echter ze vertegenwoordigen ook een economisch recht - een bouwrecht.

Want als u vergunning heeft voor uw bouwplan, ontstaan er rechten die economisch interessant zijn en waarde toevoegen aan uw bezit. Om deze bouwrechten / vergunningen te verkrijgen moeten vaak planstukken geproduceerd en ingediend worden die voldoen aan de vereisten. Te denken valt naast 'benodigde bouwtekeningen' ook aan rapportages opgebied van constructies en energiezuinigheid.

Het complexe is, dat al deze planstukken niet op zichzelf staan maar integraal dienen samen te werken. Om dit proces voor u te begeleiden ben ik u graag van dienst. Met mijn expertise weet ik hoe de 'hazen' lopen en kan ik u al in een vroeg stadium adviseren of een ingreep kans van slagen heeft of niet. Hiermee bespaar U niet alleen veel proceduretijd maar ook advieskosten.

Vraag geheel verblijvend naar de mogelijkheden voor uw situatie, ik ben u graag van dienst.