Diensten :

Begrotingen
Bouwbegeleiding
Bouwhistorisch onderzoek
Directievoering
Duurzaamheidslening
Duurzaamheidssubsidie
Fiscaal advies
Ontwerp
Oplevering en nazorg
Schetsontwerp
Toekomstvisie

Voor een voorname Rijskmonumentale stadswoning, in het hartje van het historische centrum van Zwolle, zijn er planstukken opgesteld voor een interne verbouwing op de eerste verdieping en verduurzaming van de buitenschil van de achtergevel.

Voor zowel de interne verbouwing alsmede het verduurzamen moest het pand geheel ingemeten worden en moest er onderzoek gedaan worden naar de historische structuren en bouwhistorische ontwikkeling. Vervolgens is door ons het bouwplan opgesteld en de aanvraag ingediend richting de gemeente voor de monumentenvergunning (omgevingsvergunning) en in procedure gebracht.

Van groot belang is dat naast het verduurzamen of het toevoegen van wensen, dit met respect voor het monument geschiedt. Gemeente Zwolle is zuinig op haar monumenten en is dan ook zeer kritisch als het gaat om dergelijke ingrepen. Deskundigheid is daartoe benodigd om een zuivere discussie te voeren alsmede om een aanvraag door de procedure te loodsen. Bent u ook voornemens om werkzaamheden aan uw pand te verrichten? Neemt u dan gerust contact op. Ik ben u graag van dienst.