Diensten :

Begrotingen
Bestek
Bouwbegeleiding
Bouwhistorisch onderzoek
Bouwvergunning
Duurzaamheidslening
Duurzaamheidssubsidie
Ontwerp
Plansubsidie
Prijsvorming
Schetsontwerp
Toekomstvisie
Transformatieplan

Voor een zeer fraaie Monumentale jaren 30 Villa, gelegen in de wijk Veerallee te Zwolle is er een plan opgesteld voor het verduurzamen van de woning. Er zijn onderzoeken verricht naar de conditie van de buitenschil. Door bijvoorbeeld Thermografisch onderzoek kunnen we in beeld brengen waar de warmte het pand verlaat, alsmede waar de kou het pand binnenkomt.

Destijds was deze villa een toonbeeld van een modern pand. Vanuit architectonisch oogpunt alsmede toepassing van bouwkundige details en gebruikte materialen was dit pand, het beste wat de markt destijds te bieden had.  Dit is te zien aan bijvoorbeeld de stalen ramen die rank en slank zijn vormgegeven.  Alles aan het pand straalt uit dat de architect alsmede de opdrachtgever de moderne tijd omarmden. Gelukkig is het pand nagenoeg niet doorontwikkeld met de huidige bouwtechniek en zijn deze historische karakteristieken nog volledig aanwezig.

De huidige opdrachtgever is zich zeer bewust van dit gegeven en wil dan ook de karakteristieken van dit pand voor de toekomst behouden blijven. Dus een stalen raam zomaar vervangen door een nieuw kozijn is uit den boze.  Voor mij de opgave om hierin alle expertise te bundelen zodat we toch kunnen verduurzamen met behoud van deze karakteristieken. Dat betekent dus gedegen de afzonderlijke bouwdelen inventariseren, een totaalbeeld van het systeem te vormen en daarna over te gaan naar maatregelen die inpasbaar zijn. Een complexe puzzel waarbij niet alleen isoleren vooropstaat maar ook een gezond binnenmilieu door bijvoorbeeld de wijze van ventileren.