Diensten :

Begrotingen
Bestek
Bouwbegeleiding
Bouwhistorisch onderzoek
Bouwvergunning
Directievoering
Duurzaamheidslening
Duurzaamheidssubsidie
Ontwerp
Oplevering en nazorg
Prijsvorming
Schetsontwerp
Toekomstvisie

Deze charmante dijkwoning staat in Zwolle en is prachtig gelegen aan de IJssel met uitzicht op Hattem. Een woning met een rijke lokale geschiedenis. In het recente verleden is het achterhuis op sobere wijze er aangebouwd, vermoedelijk eind jaren ‘60. Helaas is dit op vanuit bouwkundig perspectief op een dusdanige wijze gedaan dat er niets anders op zat dan deze te slopen en een nieuwe aanbouw te realiseren.

Hiertoe is er een bouwplan gemaakt met als uitgangspunten, landelijke bouwkunst, relatie met het landschap en een eigentijdse doorontwikkeling met moderne en duurzame technieken in combinatie met ambachtelijke materialen. Zo is bijvoorbeeld het gebintwerk welke onderdeel uitmaakt van de hoofddraagconstructie gemaakt van hergebruikte materialen.

Dankzij de hoge isolatiewaarden van de thermisch schil is het wooncomfort op een hoog niveau (beter dan de standaard normen voor nieuwbouw), wat een directe besparing op de energiekosten oplevert. Historische details en het behoud van een historisch karakter kunnen dus prima samengaan met een duurzame en energiezuinige buitenschil.

En dan een dergelijk woonhuis te hebben op een locatie als deze, dat is elke dag bijzonder en genieten.