Diensten :

Begrotingen
Bestek
Bouwbegeleiding
Bouwbegeleiding / directie
Bouwhistorisch onderzoek
Bouwvergunning
Directievoering
Duurzaamheidslening
Duurzaamheidssubsidie
Energieneutraal
Fiscaal advies
Ontwerp
Oplevering en nazorg
Plansubsidie
Prijsvorming
Schetsontwerp
Toekomstvisie
Transformatieplan
Uitvoeringssubsidie
In hartje centrum van het historische havenstadje Elburg staat een voormalige rijk monumentale stadsboerderij, welke is gebouwd in c.a.1779. Althans dat is de datum die we in de kap hebben teruggevonden. Doordat het bouwwerk decennia lang zeer terughoudend is bewoond, is het interieur nog nagenoeg origineel. Het bouwwerk is een tijdscapsule van grote monumentale waarde. Bijzonder is dat de kapconstructie is gemaakt door timmerlieden met een scheepsbouwachtergrond, te zien aan het verwerkte eikenhout in kromhout. In de burgerlijke bouwkunde zien we de toepassing van kromhout bijna niet. Terwijl een scheepsbouwer alleen maar werkte met kromhout. Uniek en bijzonder!

De focus van deze restauratie en herbestemming ligt op het zeer terughoudend restaureren en het opnieuw in gebruik nemen van het monument. Met daarbij zoveel mogelijk behoud van de accenten en structuren en voldoende ruimte voor duurzaamheid en leefbaarheid.

De restauratie / renovatie betreft grotendeels het herinrichten van het interieur. Daarnaast wordt er een thermische schil aangebracht en de kozijnen worden hersteld en voorzien van dubbele beglazing.